1. ГОДИШЊА СКУПШТИНА

У Дому Војске у Београду, дана 10. септембра 2019. године, одржана је Прва седница Скупштине Удружења „Ветерани Ратне морнарице“, која је планирана и заказана на основу одлуке на Оснивачкој скупштини и Статута Удружења „Ветерани Ратне морнарице“.

Седници је присуствовало 65 бивших припадника Ратне морнарице, као и представници Управе за традицију, стандард и ветеране Министарства одбране Републике Србије, пуковник Драган Милковић, и СУБНОР-а Србије, генерал Видосав Ковачевић.        

У протеклом периоду, од Оснивачке скупштине 26. јануара ове године до данас, преминуо је капетан бојног брода Миле Божић, један од оснивача нашег Удружења коме је минутом ћутања одата пошта.

После краћег обраћања председника Скупштине, Бошка Антића, поднесени су и усвојени извештаји Извршног одбора (Радован Мандарић), Статутарне комисије (Ђорђе Пражић) и Надзорног одбора (Радован Томановић).

Усвојен је предлог Извршног одбора да се разреши чланства у Извршном одбору Бранимир Вујатовић, због спречености да обавља ту дужност, а изабере Предраг Стефановић.

Председник Извршног одбора, Радован Мандарић, је изложио План рада за 2020. годину, који је једногласно усвојен.

После закључења Седнице настављено је  дружење у Ресторану Дома Војске чиме је обележен некадашњи Дан Ратне морнарице.

Председник Скупштине

Седница

Дружење

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *