НАИЛАЗАК БАРКАСЕ БРМ-86 НА МИНУ

ЗЛОЧИН ИСПРЕД РАТНЕ ЛУКЕ ЛОРА

Још почетком 1991. године планирана је блокада луке Лора, када је рат још био далеко. Наметало се решење о потапању једног већег брода који је предвиђен за резалиште из Светог Каје, који би се наслонио на излаз из луке и тамо темпираним експлозивом активирао.

Када је у ували Татиње, у Плочама, заузето складиште подводних мина одлучено је да се лука Лора изолује полагањем подводних мина. Прва варијанта била је полагање мина на линији рт Јова (Чиово) па према Марјану, варијанта коју је предложио заповедник Хрватске ратне морнарице адмирал Свето Летица. Постављена артиљерија на плажи Кашјуни је требала да штити ову минску препреку.

Положај луке Лора
Положај луке Лора

Мине у примирју

Хрватска страна је измолила примирје. Зашто је војни врх пристао на примирје? То знају Кадијевић и Бровет. Генерал армије Вељко Кадијевић је на Председништву Југославије тврдио да ситуацију „држи у рукама“. Али, повучена је наредба да се деблокирају Задар, Шибеник и Сплит.

Примирје је потписано надомак победе, 24. септембра, а у зору 25, тачно у 5 часова и 25 минута, усташе су почеле да постављају  минске препреке на улазу у ратну луку Лора. На једну мину је истог дана налетела баркаса са девет војника и морнара који су носили хлеб! Петорица су погинула! Ко њих носи на души?

За заповедника код полагања мина одређен је капетан фрегате Стјепан Бернардић Кула, Ноћ раније мине су укрцане на трајект „Владимир Назор“. Трајект је испловио према Брачу, на пола пута плански је пријављен квар наводно је отказао кормиларски уређај. Намерно су возили цик-цак, а када је до трајекта допловио торпедни чамац ЈРМ трајект се вратио у луку.

Ујутро су на расходовани трајект „Градац“ укрцано 20 подводних мина САГ-2. Јавили су лучким властима и „Јадролонији“ да га тегле „Бродоспасовим“ тегљачем „Антарес“ до бродоградилишта. „Градац“ је био погодан за полагање мина јер је имао високе бокове који су скривали рад са минама. Капетан фрегате Стјепан Бернардић је предложио да се мине положе непосредно испред луке Лора. Адмирал Летица је рекао да је „позиција препреке идеална, али за њезино полагање је потребно имати сретну звијезду над собом“.

Полагањем мина су нарушене норме  међународног ратног права јер се полагање мина мора огласити. Ово је ЈНА морала одмах демантовати и скинути са себе одговорност ако би неки страни или домаћи брод наишао на мину.

Шема полагања минске препреке
Шема полагања минске препреке

Вицеадмирал Боцинов није дозволио да пуцамо када су усташе постављале мине. Било је, забога, примирје. Тачно смо знали шта раде – каже Зоран Симоновић, капетан фрегате.

О положају тих мина и о целом поступку обавестили смо Команду Војнопомор-ске области – рекао је капетан бојног брода Дојчило Исаковић. Немам речи о толикој подлости. Да, хрватски радио је дао приопћење да је „србочетничка армија“ налетела на сопствене мине! Наши диверзанти су извукли четири мине и показали их представницима посматрачке мисије Европске заједнице. Позвали смо их и у Лору да се увере каква је ситуација и ко кога напада. Нису одбијали да чују како „пијани четници уништавају спортске и сакралне објекте“!

 

Трагедија баркасе БРМ-86

Моторна баркаса БРМ-88 истог типа као и БРМ-86

Од положених мина  у 10.51 часова 25. септембра 1991. године потопљена је моторна баркаса БРМ-86 из састава 82. поморског центра која је из Дивуља пловила за Лору по следовање хлебом за припаднике касарне Дивуље. Командир је био заставник прве класе Лазо Жмирић, а поред њега на баркаси је био и старији интендантски старији водник Новица Михајловић из 500. ваздухопловне базе Дивуље. Погинули су морнари чланови посаде из 82. поморског центра Перковић Горан, Видић Светомир и Радовић Раде и војници Јован Димитров и Ванчо Стојков из 500. ваздухопловне базе Дивуље, који су сви били у унутрашњости баркасе. Два подофицира са баркасе су стицајем срећних околности остали живи, јер су били на надграђу.

За овај ратни злочин одговоран је некадашњи припадник ЈРМ капетан бојног брода Стјепан Бернардић, који се сада хвали тим „подухватом“.

Мина САГ-2
Мина САГ-2

Бумеранг

Двадесет осмог јануара 1992. године баркаса БРМ-42 Хрватске ратне морнарице наишла је на подводну мину у властитој минској препреци.. Погиули су хрватски поморски диверзанти Дарко Јуришин и Никола Перлета, док су Бошко Бале, заповедник, Иван Грубишић и Марио Јелача рањени.

Баркаса је испловила из ACY марине према луци Лора са циљем обезбеђења роњења у луци. Упловила је у луку Лора и након успешно обављених задатака испловила је према ACY марини. У близини острвца Шкољић, испред луке Лора, у 12.58 наишла је на противбродску мину типа САГ-2.

Закључено је да је узрок наиласка на мину чињеница да се посада није држала наређеног курса, а у минској препреци је остало још пет мина.

Као и увек, хрватска страна је покушала да кривицу пребаци на страну ЈРМ, јер су наводно те мине положили њени припадници, што су сами демантовали.

 

Бошко АНТИЋ

1 thoughts on “НАИЛАЗАК БАРКАСЕ БРМ-86 НА МИНУ”

  1. Позната узречица – “ Нека полажу , полажу мине у своје море “ , дежурни оперативни команде ВПО вицеадмирал Фридрих Морети .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *